Aller au contenu
Apply
FR
Apply

New Campus in 2027

For a connected and sustainable campus

Increasing the Surface Area of the Campus

Make the campus into a 21st-century
center of learning

A More Modular, Sustainable Campus

  • The creation of a new building over a large grid allowing for future redevelopment will make for a more modular campus.
  • The conservation and thermal optimization of the original buildings, connecting them to urban collective heating systems, planting existing staves and many of the terraces, and making the overall surface area more dense will all play an important role in increasing the sustainability of the existing structure. The south facade will be protected from the sun by a simple, modular structure.

Building spaces dedicated to
creativity and knowledge production

  • On the sixth floor, the study and research libraries, which are currently separate, will be combined to form a 3000 m2 Learning Center, more than half of which will be built or renovated.
  • The space will house the libraries in a state-of-the-art digital location. In addition to the current university library, which was recently renovated, the Learning Center will house spaces such as a Research Commons, a Learning Commons, and a Digital Learning Space.
  • These spaces will have a dining area that opens onto a terrace overlooking the courtyard.

Creating Dialogue between Disciplines

  • Because of its central location, the new building will facilitate connections between the different entities on the campus and will encourage interdisciplinary dialogue.
  • New programs and institutes that are moved to the renovated Place Dauphine campus, such as the Institut Pratique du Journalisme (IPJ), which will have real production studios, and the Master's programs in finance, will further enrich the interdisciplinarity.